Strikkepinde - hvilke skal man vælge?

9. oktober 2020

Det at skulle vælge strikkepinde kan vise sig at være en hovedpine, hvis man ikke med sikkerhed ved, hvad for et projekt, man har lyst til at kaste sig ud i. Strikkepinde kommer i mange størrelser, udformninger og materialer. Hos HH Garn har vi strikkepinde fremstillet af træ, metal og plastik. Dit valg kommer an på, hvad for et strikkeprojekt, du har i tanke. Vores strikkeopskrifter angiver, hvad for nogle udformninger og størrelser, der bedst egner sig til projektet. Mange af vores kunder foretrækker rundpinde, mens andre bedst kan lide firkantede pinde.

Når man skal vælge et bestemt materiale, så er det ofte et spørgsmål om at prøve sig frem og finde ud af, hvad man synes er mest hensigtsmæssigt. Nybegyndere kan have glæde af at prøve sig frem ved at anvende pinde lavet af plastik. Der er nogle usædvanlige strik, som fx 40 mm, som gør plastik pinde attraktive, fordi de er billigere og ikke bliver brugt særlig tit.

Pinde i træ bliver almindeligvis fremstillet af bambus eller en hård træsort, som også kan være et godt valg for nybegyndere. Disse pinde er nemlig ikke for glat. Det gør, at man ikke risikere, at garnet glider af. Som regel er metalpinde lavet af aluminium, som et meget holdbart materiale, hvis man undgår at sidde på det. Denne type pinde egner sig til mohair garn og andre typer garn, som har det med at hænge fast i pindene. Denne slags pinde gør det også nemmere at strikke hurtigt.

Find strikkepinde i flere størrelser hos HH Garn

De pinde langt de fleste har i tanke, når man snakker om strikkepinde er jumperpinde. De fås altid som par. De mest anvendte længder er 25, 30, 35 og 40 cm, men de kan fås i størrelser, der spænder fra 2 cm til 50 cm. Man skal huske på, at antallet af masker har betydning for den størrelse, man vælger.

Der skal nemlig være plads nok til maskerne på en enkel pind. Strømpepinde er kendetegnet ved at have en spids i begge ender. De er ofte kortere end jumperpinde og fås i sæt, der indeholder 4 eller 5 pinde. Man plejer at bruge dem til små hatte, strømper og ærmer uden søm. Rundpinde er den mest alsidige strikkepind. Den kan bruges til de fleste strikkeprojekter i de fleste størrelser, fordi de fås i flere størrelser og længder. Du er velkommen til at besøge HH Garn på Vestergade 1, 9400 Nørresundby eller ringe på tlf.:+ 45 98 17 73 24. Du må gerne skrive til os på mail: jette@bbnpost.dk

Vi fører et stort og varieret udvalg af strikeopskrifter
© Copyright | Podi 2020